Udskriv
side

Om bogen

Journalisten, forfatteren, digteren og tænkeren Poul Strandvil efterlod ved sin død i 2006 manuskriptet til en bog, han havde arbejdet på i næsten ti år, de sidste år afbrudt af svære sygdomsperioder.

Poul Strandvil var et nysgerrigt menneske - nysgerrig på livet og på det, der kommer efter. Han var et dybt troende menneske, men havde ikke meget til overs for tro, der ikke kunne eller måtte udfordres og stilles spørgsmål til. Og spørgsmål stillede han selv, mange spørgsmål. Ikke for at være på tværs, men for at samle næring til sin evige søgen efter sandheden - sin egen sandhed.

Manuskriptet er essensen af et helt livs spørgsmål og de tusinder af bøger, han siden barndommen har ladet sig opsluge af, for at finde svar og for at finde nye spørgsmål.

Det var ikke en verdens­fjern og indadvendt søgen, for Poul Strandvil elskede og favnede livet, selv om han ikke altid passede ind i samfundets systemer og rammer. Han var stærkt engageret i den aktuelle samfunds­debat, derom vidner hundredevis af læser­breve og debat­indlæg fra hans pen - altid med klar og markant stilling­tagen til sagen.

Det var vigtigt for Poul Strandvil at få færdiggjort sin bog, og frustrationerne var store, når han de sidste år jævnligt måtte holde pause, fordi kræfterne ikke slog til.

Han blev færdig, men nåede ikke at få bogen udgivet. Et enkelt afslag fra et forlag blev det til. Det var positivt og opmuntrende, men stadig et afslag, og han nåede ikke at se sin drøm opfyldt.

Manuskriptet blev skrevet på gammeldags facon på skrivemaskine, og rettelser og redigering foregik mest med saks og lim. Poul Strandvil har nok aldrig tænkt tanken om at udgive bogen i cyberspace, men han ville givet have været begejstret for ideen, og straks set de mange fordele og muligheder, det kunne give.

Bogen er nu blevet renskrevet - i sindigt tempo gennem 2008-2009 - og foreligger her komplet i digital form. Der er foretaget en let revision for læsbarhedens skyld, mest hvad angår inddeling i afsnit, men samlingen af tanker og indfald, meninger og holdninger er umiskendeligt Poul Strandvils egen.

Æret være hans minde. Udskriv side